Hol találok szabadalmi ügyvivőt?

Aki ügyfélképviselet céljából keres szabadalmi ügyvivőt, az listát a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamaránál talál. E lista azonban csak név/cím adatokat tartalmaz, ebből nehéz egy bizalmi viszony kialakításra alkalmas tájékozódás. Célszerűbb ennél egy Google keresés, ahol a szabadalmi ügyvivők weblapján pontosabban tudunk tájékozódni.

Talán megbocsátható, hogy e tájékoztató honlapon a szerző, Pintz György saját irodáját, a Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft-t ajánlja, az alábbi indokok alapján. Az irodáról részletes információ található a www.szabadalmi.hu weblapon. Telefon: 1 458 3353. Irodánk többek között Budán (Mártonhegyi út), illetve a Szabadalmi Hivatallal szemben (Garibaldi u.) található.

Az iroda rövid bemutatása:

Pintz György ügyvezető több mérnöki és jogi egyetemi diplomával rendelkezik, több mint 25 éve szabadalmi ügyvivő, és maga is volt a pult másik oldalán, azaz több nemzetközi szabadalomnak volt feltalálója. Európai szabadalmi ügyvivő, és osztrák szabadalmi ügyvivő is. Az elmúlt öt évben a Magyar Szabadalmi Hivatal (mai néven SZTNH) tanácsadó testületének számító Szellemi-tulajdonvédelmi Tanács két ügyvivő tagjának egyike volt, jelenleg az Internetszolgáltatók jogi tanácsadó testületének (ISZT-TT) elnökhelyettese. Számos külföldi szakmai szervezet tagja, és a jogkeresők számára írt szakmai könyvek (Találd fel magad, Védjeggyel a csúcsra) szerzője.

Az iroda üzemelteti Európa legnagyobb védjegyportálját (www.trademark.eu) és az európai szabadalmak érvényesítésének egyik európai elosztóközpontjának tekinthető négynyelvű (www.epvalidation.net) lapot. Az iroda 145 országban képes szabadalmaztatásra, védjegyeztetésre. Az irodába többek között olyan cégek helyezték bizalmukat, mint az AUDI AG, amelynek magyarországi szellemi tulajdonvédelmi ügyeit kizárólagosan irodánk intézi, de más neves ügyfelek is megtalálhatók megbízóink között (pl. Samsung, BenQ, Dolby, Kia, Mitsubishi Heavy, Lamborghini, Total, Teva, LG Chemicals stb.).

Az iroda tagja dr. Szarka Ernő, okl. vegyészmérnök, európai szabadalmi ügyvivő, aki a Magyar Szabadalmi Hivatal (mai néven SZTNH) korábbi elnöke, az Iparjogvédelmi Kézikönyv szerkesztője, és számos biotechnológiai és egyéb találmányokkal összefüggő könyv, cikk szerzője.

Az iroda tagja dr. Gedeon Sándor, okl. gépész- és villamosmérnök, okl. jogász, európai szabadalmi ügyvivő, a magyar szabadalmi ügyvivők doyenje. Ő a Kossuth téri aliroda vezetője. Hosszú ideig oktatta is az iparjogvédelmet, és számos publikációja jelent meg a témában.

Irodánk szabadalmi ügyvivő partnerei továbbá:

  • Pintzné Paczolay Kinga, okl. vegyész- és biológusmérnök, okl. iparjogvédelmi szakjogász, európai szabadalmi ügyvivő.
  • Asztalos György okl. gépész- és villamosmérnök, továbbá
  • Tárcza László okl. villamosmérnök, a Szerzői Jogi és Iparjogvédelmi Egyesület korábbi főtitkárhelyettese.
  • Irodánk külső partnere Erkel András okl. vegyészmérnök, aki korábban az Magyar Szabadalmi Hivatalnál (mai néven SZTNH) dolgozott biotechnológiai osztályvezető-helyettesként.


Irodánknál ügyvéd, jogtanácsos és további négy jogász is dolgozik, valamennyien felsőfokon beszélnek angolul, illetve további nyelveken. A szabadalmi ügyvivői feladatok ugyanis sokszor annyira komplexek, hogy elengedhetetlen a magas szintű jogi szaktudás.

 
Copyright © 2011 Pintz és Társai - Minden jog fenntartva.